Home » Nieuws

NIEUWS 2019

Oktober

De Puttenaer van 1 oktober 2019:

[PUTTEN] Het Krachtighuus is een AED rijker.

Edith van Hoek is sinds dit jaar voorzitter van de Buurtvereniging Krachtighuizen.  Van Hoek: ,,Onze buurtvereniging is gericht op de wijk Krachtighuizen. We hebben ons buurthuis waar we verschillende activiteiten organiseren voor buurtbewoners en tijdelijke gasten, maar we maken met onze buurtvereniging ook een vuist naar de gemeente als er iets moet gebeuren. Denk aan een fietspad wat waardeloos was en donkere plekken in de buurt waar lantaarnpalen nodig waren.” Op dit moment zijn ruim 70 gezinnen lid van de buurtvereniging. ,,Er zitten leden tussen die al 40 jaar naar Krachtighuizen komen omdat ze hier een huisje hebben en graag betrokken willen zijn bij de buurt. De populatie is aan het vergrijzen, maar gelukkig zijn er ook nog steeds jonge mensen die hier graag komen.” Het buurthuis ontvangt geen subsidie van de gemeente. Het gebouw is in eigendom van de vereniging. Met vrijwilligers uit het buurtschap worden de bardiensten gedraaid en de activiteiten begeleid. ,,Iedere vrijwilliger/ bestuurslid is verantwoordelijk voor een activiteit. Uit het lidmaatschap betalen we het onderhoud en de verzekeringen. Onze sponsoren steunen ons door dik en dun! We hebben zonnepanelen op het dak zodat we qua elektriciteit zelfvoorzienend zijn. De koeling, het licht en de verwarming draaien we dankzij de zonnepanelen. Het meest kostbare zijn de verzekeringen, die een hele hap uit ons budget zijn. Toch houden we de prijzen van activiteiten en van de bar laag, omdat we geen winst hoeven te maken en de drempel voor buurtgenoten om langs te komen laag blijft.” Volgens Van Hoek is de buurtvereniging heel actief. ,,Door de week heen hebben we verschillende activiteiten, zoals Bewegen & Ontspannen, klaverjasavonden/dagen, bridge, bingo, biljarten, buurtcafé. Het blijft wel belangrijk om buurtgenoten bij de vereniging te blijven betrekken. Vrijwilligers zijn er nooit genoeg, het is altijd fijn om meer armslag te hebben.” Nieuwe leden en nieuwe vrijwilligers worden dan ook onder andere geworven op de jaarlijkse buurtbarbecue. 

 

Tijdens de eerste reanimatiecursus in het buurthuis was wethouder Priem aanwezig. ,,Tijdens Serious Request konden verenigingen zich inschrijven voor een AED met reanimatiecursus en daar hebben wij gelijk op ingespeeld. Tijdens deze eerste twee cursussen waar mensen gratis aan mee konden doen deden 26 buurtbewoners mee en we hebben een wachtlijst van 12 man.” Het Rode Kruis kwam vertellen over de werking van de AED en hoe mensen eerste hulp kunnen verlenen bij een hartstilstand. ,,Met behulp van poppen die hier op de grond werden gelegd werd het voorgedaan en de cursisten namen zelf ook de slachtofferrol aan. We kunnen deze cursus dankzij het Rode Kruis en Serious Request gratis geven aan buurtbewoners.” 

Van Hoek waardeerde het ook zeer dat wethouder Priem aanwezig was. ,,Het is voor ons belangrijk dat we niet alleen kleinschalig voor de veiligheid van mensen zorgen maar dat de gemeente dit initiatief ook ondersteunt. Verder zijn we de deelnemers dankbaar, door deelname aan deze cursus; zij laten immers zien dat ook zij het belangrijk vinden handelingen te kunnen verrichten die een leven kunnen redden. Natuurlijk hopen we dat we de AED zo min mogelijk nodig hebben, echter wel in de wetenschap dat we kunnen helpen als het nodig is." 

 

September

 - Bewegen/ontspannen start vanaf 10 sept 2019

Aankondiging:

Ervaar het openbaar vervoer

Retificatie:

Wijkontmoetingscentrum Stroud (Brinkstraat 91) en niet de bibliotheek zoals hieronder beschreven!

Augustus:

Op 17 augustus was de jaarlijkse buurtbarbecue.

Het was weer gezellig en leuk om bij te praten met de bewoners uit onze buurt. Ook hebben we een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen.

Bedankt vrijwilligers voor al het werk wat jullie verzet hebben!

_____________________________________________________________________

Juni:

* Bestuursregelement alcoholgebruik is op de website geplaatst

* Nieuwe pagina voor de AED cursus

 

_____________________________________________________________________

 

Mei:

 Buurtvereniging Krachtighuizen krijgt een AED!

Begin dit jaar is  er  door 3FM Serious Request een actie “Lifeline” gehouden, waarbij in heel Nederland geld is ingezameld voor reanimatie in Nederland.

Met dit geld is via het Rode Kruis een aantal AED-apparaten ter beschikking gesteld voor maatschappelijke organisaties.

Onlangs hebben wij bericht gekregen, dat wij zijn uitgeselecteerd. Dit betekent dus, dat wij een AED ontvangen, inclusief buitenkast en een servicecontract van 5 jaar én dat er in het buurthuis een reanimatiecursus wordt georganiseerd voor 24 cursisten.

Dat is dus FANTASTISCH NIEUWS!

De AED zal aan de buitengevel van ons buurthuis worden bevestigd.

 

Maar het betekent wel dat wij ons verplicht hebben om 24 namen op te geven van cursisten die bereid zijn om deze AED-cursus te volgen.

Hoe de cursus in zijn werk gaat en op welke datum, is op dit moment nog niet bekend. Er is echter geen bijzonder opleiding vereist en de cursus duurt waarschijnlijk ongeveer 4 uur totaal.

En niet onbelangrijk; De cursus is gratis.

 

Op de Algemene Ledenvergadering hebben zich reeds 13 aanwezigen spontaan opgegeven om deze cursus te gaan volgen.

We zijn dus nog op zoek naar minimaal 11 gegadigden voor deze cursus.

Dat hoeven niet per se leden van de buurtvereniging te zien. Iedereen is welkom. Het is tenslotte in het (levens-)belang van iedereen.

U kunt zich aanmelden via: buurthuiskrachtighuizen@gmail.com

 

We hopen op een groot aantal aanmeldingen zodat wij voldoen aan de eisen om deze AED te mogen ontvangen.

 

_____________________________________________________________________________

April:

 Paasbrunch op 21 april

Onze vrijwilligers hadden het buurthuis geheel in "paassfeer" versierd.

En we werden verwend met heel veel lekkers:

Van diverse heerlijke salades en beleg...

Tot aan gekookte eieren, gerookte zalm, zalmsalade, verse broodjes uit Duitsland en natuurlijk de heerlijke gevulde eitjes (speciaal recept van één van onze vrijwilligers)

 

Als afsluiting een lekker toetje.

 

_________________________________

Dankzij onze vrijwilligers hebben we allemaal genoten van de gezellige en heerlijke paasbrunch. Zij hebben veel tijd en energie gestoken in de voorbereidingen en dat was ook wel te zien: het zag er heel mooi en verzorgd uit.

Vrijwilligers bedankt voor jullie inzet!

_________________________________

 

 

* Op de algemene ledenvergadering van 17 april 2019 is Edith van Hoek gekozen tot voorzitter.

 

 

 

 

Maart:

* Vandaag (23 maart) hebben wij weer meegedaan met de Landelijke Opschoondag. Vanuit onze buurtvereniging was er een groot team vrijwilligers op pad door ons mooie buurschap om het zwerfafval te verzamelen.

We starten vanuit het buurthuis waar in goed onderling overleg de routes werden verdeeld.  Op een aantal wegen lag minder zwerfafval dan de andere jaren, maar op bepaalde plekken waren het vooral lege blikjes die de afvalzakken opvulden.

Zo'n ochtendje wandelen door Krachtighuizen is altijd genieten: de mooie tuinen, bomen die in de voorjaarsbloesem staan en hier en daar kleine lammetjes die door de wei heen dartelen.  Door de frisse buitenlucht smaakte de soep met broodjes, die we na afloop door de gemeente kregen aangeboden op het gemeenteterrein in de Ambachtstraat heerlijk. Fijn om zo gezamenlijk wat te kunnen betekenen voor ons buurtschap. Een buurt die er nu, na vanochtend weer een stuk mooier uitziet!

Januari:

 

* Op 11 januari zijn we gestart met een nieuwe activiteit op de vrijdagavond: "kraken". Vanwege de enthousiaste reacties hebben we besloten om deze activiteit elke maand te organiseren op de vrijdagavond. Voor meer info: zie "Activiteiten"  en het leuke bericht van Diana in ons Gastenboek.

 

Zaterdag 5 januari was de nieuwjaarsreceptie van onze buurtvereniging.

Het bestuur verheugde zich over de mooie opkomst van buurtbewoners die bijeen waren gekomen in ons buurthuis om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Het was een gezellige bijeenkomst waarbij we ook een aantal nieuwe leden hebben mogen begroeten.

Onze voorzitter Geert Middel hield een korte toespraak waarin de vrijwilligers werden bedankt voor hun inzet het afgelopen jaar.

Ook vertelde hij dat er weer vele activiteiten zullen worden georganiseerd in het komende jaar.

(Wilt u hiervan op de hoogte blijven? Check dan regelmatig deze website)

Hierna brachten we allemaal een toost uit op het nieuwe jaar:

Wij wensen u allen een heel gelukkig en gezond 2019!

 

 

_________________________________________________________

NIEUWS

December 2018

Onze buurtvereniging heeft een nieuw logo!

De ontwerper van het nieuwe logo Harald Middel  motiveert zijn ontwerp als volgt:

Letterlijke doorvertaling van de naam =  Krachtig huis

Het logo laat letterlijk een Krachtig huis zien. Dus:  “Wat je ziet is wat er staat en wat er in zit”. (What you see is what you get)

We zijn een buurtgemeenschap in een natuurlijke bosomgeving. Dus gekozen voor natuurkleuren. (Bruin en groen). 

Een buurtvereniging is cultuur, vertier, ontspanning, gezelligheid, samen en lol, dus met een vrolijk gezicht.

Naast recreatieve activiteiten ook behartigen van buurtbelangen m.b.t woonomgeving en leefklimaat dus een naar buiten gerichte krachtige, heldere en open blik.

 

En met een knipoog de onderstaande toevoeging:

Een buurtgemeenschap buiten het dorp, half in het bos. Die zijn net even anders. 

Autarktischer, eigenzinniger, vrijer. “Wij regelen het zelf wel”. Halve woudlopers, anders, meer durf.
Wonderlijke snuiters eigenlijk, dat vinden ze mooi, daar zijn ze trots op! 

 

 

______________________________________________

 September:

Afgelopen zaterdag (21 september) is er bij ons buurthuis  weer  keihard gewerkt door  een groot aantal vrijwilligers.

De dakgoten zijn gerepareerd en het interieur is flink aangepakt.

Ook zijn de  biljartaccessoires  verplaatst.

De vrijwilligers werden tijdens de arbeid goed verzorgd door Edith en Joke.

Voor interieuradvies hebben we gebruik gemaakt van Miranda, één van onze leden.

Hieronder ziet u een sfeerimpressie op de foto’s.

 

Er zijn nieuwe lampen opgehangen,  voorzien van Philips Hue white en color lampen. Met deze speciale lampen kunnen we elk gewenste sfeer creëren.  

Van functioneel wit bij het klaverjassen tot bijvoorbeeld feestelijk roze!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo is er een heel kleurenpallet waaruit wij  kunnen kiezen.

Daarnaast zijn de groene vensterbanken vervangen en zijn de sponsorborden verplaatst naar 2 fraaie planken in de sponsorhoek.

 

 

 

 

 

Wat licht en een aantal mooi herfstdecoraties al niet kunnen doen met de sfeer.

Hartelijk dank voor al het verzette werk.

 

 

________________________________________________________

* De avonden worden  korter,  het klootschietseizoen is voorbij.

Vanaf dinsdag 11 september starten we daarom weer met "Bewegen en Ontspannen".

Meer informatie hierover kunt u vinden bij Activiteiten (links in het menu)

__________________________________________________________

Augustus:

Buurtbarbecue op 1 september

Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse buurtbqq.

* Het was heel gezellig, alleen waren er minder buurtbewoners om te ontmoeten dan vorig jaar. Mogelijk speelde mee dat er een groot aantal met vakantie waren.

____________________________________________________

 

Mei

* Het klootschietseizoen op de dinsdagavond is weer begonnen!

Wilt u ook een keer meedoen? Kijk voor meer informatie bij Activiteiten.

 

April

* Op de algemene ledenvergadering van 18 april is het bestuur gewijzigd en zijn er een aantal nieuwe vrijwilligers bijgekomen. Zie hiervoor "Bestuur en vrijwilligers".

Ook is de mededeling gedaan dat er dit jaar door verschillende redenen geen paasbrunch kon worden georganiseerd. We hopen dat dit dit volgend jaar wel weer kan worden gerealiseerd.

 

 

* Op het initiatief van het bestuur van Buurtvereniging Krachtighuizen werden er  binnen onze buurtvereniging leden gezocht voor de functie van  ambassadeur van de glasvezel in Krachtighuizen e.o.

Zij hebben zich

 enorm ingezet om zoveel mogelijk mensen te doen besluiten om zich voor 3 april aan te melden voor glasvezel.

 Verschillende informatiebijeenkomsten (ook in ons buurthuis) werden er georganiseerd en diverse flyers kregen we in de brievenbus om het zoveel mogelijk onder onze aandacht te brengen.

 

Minimaal  50% was er nodig om het te kunnen realiseren en tot de laatste dag was het spannend of er voldoende aanmeldingen zouden zijn.

Maar inmiddels is het aantal aanmeldingen bekend gemaakt:

53,1%!!!

 Dit betekent dat het aanleggen van de glasvezel doorgaat!!

 

Onze dank gaat uit naar de ambassadeurs en iedereen die zich hiervoor heeft ingezet.

 

________________________________________________________

Maart

* Op 24 maart hebben verschillende buurtbewoners meegedaan aan "Nederland Schoon". Tijdens het drinken van een bakje koffie werd er afgesproken wie welke route zou lopen.

Voorzien van handschoenen, een veiligheidsvestje, vuilniszakken en papiergrijpers gingen we op pad.

Dit alles in een rustig eigen tempo. Het weer was goed en het was een heerlijk ontspannen wandeling door Krachtighuizen, waarbij hier en daar zwerfafval uit de bermen werd gehaald wat vervolgens in de meegenomen vuilniszak kon worden gedaan. Werd de vuilniszak te zwaar dan kon deze aan de kant van de weg worden gezet. Deze werd later op de dag opgehaald.

Onderweg kregen we een bezoekje van wethouder Koekoek.

Hij gaf aan dat onze wijk door deze trouwe vrijwilligers weer een stuk schoner was  geworden.

Rond half 12 kwamen we weer terug bij ons buurthuis.

Verschillende afvalzakken waren er gevuld met zwerfaval: blikjes, flesjes, plastic, papier, tot aan een T-shirt, sokken en zelfs een onderbroek toe!

Daarna kregen we een heerlijke lunch aangeboden in het gemeentehuis.

We hopen dat u er volgend jaar ook bij bent!

____________________________________________________

 

NIEUWS 2017

December

Op 6 december was er in ons buurthuis een kerstfair

Op de kerstfair stonden kraampjes met o.a.: leuke en betaalbare kerstversieringen, kleding, make-up, Baby Born, sieraden, Jemako, kaarten én er was een verloting.

Verschillende kerstdecoraties mét en zonder lampjes.

Kleding

Ons buurthuis was helemaal in kerstsfeer

Baby Born

Jemako

 

 

Juli

*  Artikel uit het Puttens Weekblad van 5 juli:

Drie teams uit Krachtighuizen rijden de Park en Party Run 2017

 

* Artikel uit het Puttens Weekblad van 5 juli over de wijkavond van vorig jaar november > zie Gemeentenieuws

_________________________________

Juni

*Op zaterdag 3 juni werd door een aantal hard werkende vrijwilligers het jaarlijkse onderhoud gedaan aan de stoelen van ons buurthuis:

Stoelen voorzien van nieuwe dopjes aan de onderkant

Schuren van de houten leuningen

Leuningen voorzien van een nieuwe laklaag

Even een bakkie doen en daarna weer snel verder want er moeten er nog een paar:

Met dit als resultaat: kijk eens hoe mooi ze er weer bij staan.

Bedankt vrijwilligers!!

 

Mei

Buurtvereniging Krachtighuizen kreeg

bezoek van wethouder Ard Kleijer vanwege het plaatsen van zonnepanelen in het kader van duurzaamheid.

(Puttens Weekblad van 24 mei 2017)

April

* op 1e paasdag, zondag 16 april was de paasbruch. Het was heel gezellig en het was supergoed verzorgd. Alle vrijwilligers bedankt!

* Inmiddels zijn op alle toegangswegen en bospaden  whats-app buurtpreventie bordjes geplaatst. 

 

 

 • Zondag 16 april 2017 (1e Paasdag) organiseert Buurtvereniging Krachtighuizen e.o. haar jaarlijkse Paasbrunch. Aanmelden kan via Paasbrunch 2017 (links in het menu)

___________________________________________________

 Maart

Wist u dat:

 • De verbouwing van de rookruimte en het magazijntje achter klaar is?
 • Er een nieuwe parkeerplaats is aangelegd zodat er meer auto’s kunnen staan?
 • De zonnepanelen zijn geïnstalleerd en wij vanaf nu onze eigen energie gaan opwekken?

    

 • We zijn in zee zijn gegaan met de Puttense bierbrouwer van Hertbier?  Voorlopig verkopen wij nog maar twee soorten t.w.: Dorpsleven (= een blond bier) en Zwaar leven (= een triple bier) _____________________________________________________________

Januari

 

* Het was heel gezellig op de nieuwjaarsreceptie van 7 januari. We hopen dat u er volgend jaar ook bij bent.

* Info over de WhatsApp Buurtpreventie geplaatst: zie keuzemenu links.

___________________________________

 

Wat was het nieuws in 2016:

December

Kerstfair in het Buurthuis op 7 december

Voor het eerst werd er in ons buurthuis een kerstfair georganiseerd. Er waren diverse kramen met verschillende artikelen te koop.

 ____________________________________________________________

November 

* Op de klaverjasavond kregen we " hoog " bezoek:

Sinterklaas met zijn pieten.

___________________________________________________________

 * WIJKAVOND KRACHTIGHUIZEN

 In gesprek met het college van B&W

 Woensdagavond 16 november 2016

De avond werd door de buurtbewonders druk bezocht.

__________________________________________________________

 

September

* Na een mooi seizoen klootschieten was dinsdag 30 augustus de laatste avond.

Vanaf  di 6 september starten we weer met Bewegen & ontspannen.

Aanvang van 19.15-20.45 elke dinsdagavond in Buurthuis 't Krachtighuus.

Kijk voor meer info bij " Activiteiten"

______________________________________________________

 

 Augustus

Op 20 augustus was onze jaarlijkse buurtbarbecue.

Zowel het vlees als de salades werden verzorgd door slager van den Berg uit Putten.

Er was een ruime keuze en wat was het lekker!

In tegenstelling tot vorig jaar scheen het zonnetje, toch was er rekening gehouden met een mogelijke regenbui.

We bedanken onze vrijwilligers voor hun inzet.

Ook volgend jaar hopen wij weer op een goede opkomst.

Breng uw buren op de hoogte van dit jaarlijkse evenement.

_________________________________________________________

 

 Mei

 

* Op 10 mei is het voor dit seizoen de laatste keer Bewegen en Ontspannen.

* Vanaf 17 mei komt hiervoor een zomerse activiteit in de plaats t.w. klootschieten. Meer info leest u bij Activiteiten.

_____________________________________________________

April

* Op 20 april is tijdens de algemene leden vergadering bestuurslid Jan Bakker afgetreden.

Marion van Cruijsen is toegetreden als algemeen bestuurslid.

* In ons buurthuis is sinds kort ook wifi beschikbaar.

 

Maart

Paasbrunch

Op 27 maart was er een zeer geslaagde paasbrunch.

Foto's hiervan zijn te zien bij Beeldbank 2016 of bij Diashow.

We bedanken onze vrijwilligers voor al het werk wat is verzet!

_____________________________________

Ook dit jaar deden wij weer mee met:

Vandaag  (zaterdag 19 maart) was het weer de landelijke schoonmaakdag "Nederland schoon"

Ons mooie buurtschap werd door 9 vrijwilligers ontdaan van zwerfafval. Nadat er een verdeling was gemaakt wie welke straten onder handen zou nemen gingen we met vuilniszakken en prikstokken op pad.

Per koppel werden er  zo'n 3 á 4 vuilniszakken gevuld met zwerfafval. Om 12 uur gingen we naar het gemeentehuis waar we genoten van een lekkere lunch, die goed smaakte na een hele ochtend buiten actief te zijn geweest.

Doet u volgend jaar ook mee?

 

_______________________________________________

Wat was het nieuws in 2015:

November:

Dit najaar werd er in ons buurthuis een babyshower georganiseerd:

 

 Maar ook:

Vele handen maken licht werk!

 

 Oktober:

De bingo stond in het teken van de herfst met veel fruitprijzen

 

 September:

De buurt barbecue van 5 september was een groot succes met een mooie opkomst. Foto's hiervan zijn te zien bij Beeldbank

 

Augustus

 •  OPNIEUW in BUURTHUIS ’t KRACHTIG HUUS

      Bewegen en ontspannen voor zowel vrouwen als mannen.

      Dinsdagavond 15 september 2015 starten we weer met deze activiteit

      in Buurthuis ’t Krachtig Huus aan de Oude Prinsenweg 6c.

      De beweeg- en ontspanningsoefeningen worden gedaan onder begeleiding

      van Ger Westerhuis (gepensioneerd sportleraar Aziatische vechtsporten en  

      is aangesloten bij de IBF (Internationale Budo Federatie).

      Hij is gespecialiseerd in Kyokushinkai (Japanse vechtsporten) zoals b.v.

      Jiu Jutsi, Nin Jutsu en Taichi. Voor informatie: zie Activiteiten.

 

Juli

 •  Op zaterdag 18 juli zijn door leden van de buurtvereniging de stoelen van ons buurthuis opgeknapt, voor foto's zie Beeldbank.

 

Juni

 Mei

 • Nieuwe activiteit: Bridge van juni tot oktober (zie activiteiten)
 • Datum bekend van de Buurtbarbecue!

     Zaterdag 5 september vanaf 16.00 uur (zie activiteiten)

 

April

 • Geert Middel is tijdens de ledenvergadering op dinsdag 28 april gekozen tot nieuwe voorzitter.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krachtig in buurt en recreatie